coe_logo
  

 

 


:: Shqipëria dhe Këshilli i Evropës


Data e pranimit
Shqipëria u bë anëtare e Këshillit të Evropës më 13 Korrik 1995.

Komiteti i Ministrave
  • Ministri i Jashtem përfaqëson Shqipërinë në Komitetin e Ministrave.
  • Ambasadorja Margarita Gega ka mbajtur postin e Përfaqësueses së Përhershme të Shqipërisë në Këshillin e Evropës nga Qershori 2007 deri më Shtator 2013. Ky post është aktualisht vakant.
Asambleja Parlamentare
Shqipëria përfaqësohet në Asamblenë Parlamentare nga një delegacion prej 4 përfaqësuesish dhe 4 të deleguarish.
  • Valentina Leskaj (Partia Socialiste) është kryetare e delegacionit.
Kongresi i Autoriteteve Lokale dhe Rajonale të Evropës
Shqipëria përfaqësohet në Kongres nga një delegacion prej 4 përfaqësuesish dhe 4 të deleguarish.
  • Lulzim Basha, Tiranë, është kreu i delegacionit.
Të Drejtat e Njeriut
Shqipëria ratifikoi Konventën Evropiane për të Drejtat e Njeriut dhe njohu të drejtën e peticionit individual më 2 Tetor 1996.
  • Gjykatësi për Shqipërinë në Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut është Ledio Bianku.
Konventat
Deri më sot, Shqipëria ka ratifikuar dhe nënshkruar këto konventat:


Last updated 2013-10-11 02:14:00

 
   © CoE Information Office, Tirana 2004 | Graphics and Programming by CPR Production   top