coe_logo
  

 

 


 26 shtatori, Dita Europiane e Gjuhëve,

Festa e diversitetit gjuhësor,plurilingualizmit, mësimit të gjuhëve gjatë gjithë jetës

  
 
Zanafilla

Dita Europiane e Gjuhëve u festua për here të parë gjatë Vitit Europian të Gjuhëve, 2001.
      
Synimet

Dita Europiane e Gjuhëve: dita e festimit të diversitetit gjuhësor.
Dita Europiane e Gjuhëve ia doli me sukses të përfshijë miliona vetë në 45 vende në aktivitete festive, për të festuar diversitetin dhe përfitimet e të folurit një gjuhë tjetër.

Në fund të Vitit, Komiteti i Ministrave i Këshillit të Europës vendosi të shpallë një  Ditë Europiane të Gjuhëve, e cila festohet çdo vit në 26 shtator.        Objektivat kryesore të Ditës Europiane të Gjuhëve në vija te përgjithshme janë:

•    Ndërgjegjësimi i publikut për rëndësinë e mësimit të gjuhëve dhe diversifikimit të gjuheve të mësuara për të rritur plurilingualizmin dhe ;

•    Nxitja e diversitetit të pasur kulturor dhe gjuhësor të Europes;

•    Nxitja e mësimit të gjuhëve brenda dhe jashtë mureve të shkollës gjatë gjthë jetës.
 

Lajmet e fundit të DEGJ
 

"Gjuhët e Rrezikuara dhe Mësimi i Gjuhës"

Fondacioni për Gjuhët e Rrezikuara (FEL) organizon  një konferencë me temë "Gjuhët e Rrezikuara dhe Mësimi i Gjuhes" në kuader të Vitit të Gjuhëve (2008) të Kombeve të Bashkuara dhe Ditës Europiane të Gjuhëve (26 shtator).
09/06/2008
   
Qershor 2008: Shtutgarti pret festivalin e 7-të ndërkulturor

Muzikë nga e gjithe bota, pop, xhaz dhe  letërsi janë ingredientët e festivalit të 7-të ndërkulturor që do të mbahet në datat 24 deri 29 qershor në sheshin e tregut të Shtutgartit.
16/05/2008

Last updated 2008-09-25 08:44:00

 
   © CoE Information Office, Tirana 2004 | Graphics and Programming by CPR Production   top